Grillet lammekølle med nye grøntsager
Hovedret: 4 personer
Slow food (10 timer). Indirekte grillning.
Ingredienser:
1 lammekølle på 800-1000 g af vadehavslam
1 lille bundt timian
1 lille bundt rosmarin
1 helt hvidløg
2 laurbærblade
½ dl olivenolie
3 spsk. groft salt
1 bundt gulerødder med top
4 små porrer
200 g små aspargeskartofler
100 g grønne bønner
100 g kryddersmør
Fremgangsmåde:
1. Rids fedtet og skær eventuelle sener af køllen. Hak timian, rosmarin, hvidløg og laurbær i en foodprocessor med salt og olivenolie.
2. Gnid krydderurtesaltet ind i kødet og lad køllen trække 4-6 timer.
3. Grill køllen ved indirekte varme i 3-4 timer ved 70 grader, brug evt. et stegetermometer - det færdigstegte kød skal helst slutte med en indvendig rosa farve og være 50 grader ved benet.
Lad køllen trække i 30 minutter før udskæring.
4. Rens grøntsagerne og kom dem med kryddersmørret i bagepapir i et fad, Luk bagepapiret til og bag grøntsagerne møre i 20 minutter ved lav varme på grillen.
kilde: vadehavsprodukter.dk / Lammekød