Langtidsstegt lammebryst
1,5 kg. lammebryst, 1 økologisk citron, 2 fed hvidløg, friske krydderurter (salvie, oregano og purløg), hvid balsamico, salt
Før lammebrystet kommer i ovnen, hakker du hvidløg og krydderurter og blander det med balsamico. Lad det trække indtil kødet er klar.
Bred Lammekødstykket ud på køkkenbordet og puds det rent for det synlige fedt.
Tag kun det værste. Resten smelter væk under langtidsstegningen. Gnid begge sider af brystet med citronsaft og drys groft salt henover. Læg kødet i bradepanden og sæt det i en 160 grader varm ovn. Lad det få cirka tre timer. Det skal være lysebrunt og se stegt ud. Derefter hælder du fedtet fra og lader lammebrystet hvile et kvarter.
Nu kan du trække ribbenene ud af bryststykket. Derefter skærer du kødet i nogle aflange stykker (6-10 cm lange og 3-4 cm brede). Fordel hvidløg/krydderurter blandingen hen over kødstykkerne og sæt dem ind under ovnens grill, indtil de er varme, sprøde og lækre.
Server med nye kartofler, yoghurt dressing samt auberginer og squash med pesto.
Yoghurt med mynte og hvidløg
6 dl. yoghurt naturel, 1 bundt frisk mynte, 1-2 fed hvidløg, havsalt, 1 citron
Yoghurten drænes i et kaffefilter i et par timer. Derefter røres yoghurten med finthakket frisk mynte, finthakket hvidløg, citronsaft og havsalt.
Auberginer og squash med pesto
1 aubergine, 1 squash, 4-5 tomater, basilikumpesto, olivenolie, salt, peber
Skær aubergine og squash i tynde skiver. Brun dem i olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær tomater i skiver.
Læg aubergine, squash og tomat i lag i et ovnfast fad. Afslut med et tyndt lag pesto og krydr med salt og peber.
Bages i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader.
Denne opskrift stammer fra bogen Lammefilosofi som kan købes her:
http://www.ec-edition.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=128