Hyrdehundens livret biksemad med lam
Biksemad af lammekød
Hundene får altid rester i vores familie. De arbejder jo også.
Efter i flere generationer af være vandt til at spise lammekød til dagligt i familien har vi ligeledes tradition for at lave gårsdagens rester til biksemad.
Alt fast lammekød kan bruges til biksemad. I dette tilfælde har jeg valgt at bruge stegebenene og slaget (maven) også kaldet lammebryst. Men resterne fra igår er også perfekte.
Du skal bruge til 4 personer:
- Lammekød (ca. 700g)
- Kartofler (ca. 1kg)
- Løg (1 stort)
- Æg (4 stk.)
- Stegemargarine, Engelsk souce og ketchup.
Tilberedning
Kødet kan være rester eller fersk kød. Hvis du bruger fersk kød skal det steges i ovnen med salt og peber på 160 grader i ca. 2 timer. kødet skal slippe benene let. Pil kødet af benene mens du sorterer eventuelt fedt og brusk fra. Derefter skæres kødet i passende tern efter ønske.
Kartoflerne skæres i passende tern. Hvis du bruger rå kartofler kan de med fordel koges i tern for at spare kogetid. Herefter ristes dine kartoffeltern hårdt på panden i stegemargarine, gerne så der kommer stegeskorpe.
Løget skæres i ca. 3 mm tykke skiver og hældes i panden.
Til sidst tilsættes kødet. Altefter hvor bløde løg du kan lide, kan kødet sagtens tilsættes samtidigt med løgene. Vigtigt er det dog at du ikke får stegeskorpe på kødet og risikerer udtøring.
Æg steges efter ønske til spejlæg og serveres sammen med ketchup og engelsk souce.
Velbekomme
Jeg skulle hilse at sige fra Kit og Dot (familiens hyrdehunde) at de foretrækker retten uden ketchup og engelsk souce.
Andre hunde end hyrdehunde elsker også denne ret på ligefod med mennesker. Her et billede af en Rhodesian Ridgeback som pænt stiller op til foto. Belønningen er biksemad.
Peter, VadehavsLam.dk