Grillet lammekølle med nye grøntsager

Hovedret: 4 personer

Slow food (10 timer). Indirekte grillning.

 

Ingredienser:

1 lammekølle på 800-1000 g af vadehavslam

1 lille bundt timian

1 lille bundt rosmarin

1 helt hvidløg

2 laurbærblade

½ dl olivenolie

3 spsk. groft salt

1 bundt gulerødder med top

4 små porrer

200 g små aspargeskartofler

100 g grønne bønner

100 g kryddersmør


Fremgangsmåde:

1. Rids fedtet og skær eventuelle sener af køllen. Hak timian, rosmarin, hvidløg og laurbær i en foodprocessor med salt og olivenolie.

 

2. Gnid krydderurtesaltet ind i kødet og lad køllen trække 4-6 timer.

 

3. Grill køllen ved indirekte varme i 3-4 timer ved 70 grader, brug evt. et stegeter­mometer - det færdigstegte kød skal helst slutte med en indvendig rosa farve og være 50 grader ved benet.

Lad køllen trække i 30 minutter før udskæring.

 

4. Rens grøntsagerne og kom dem med kryddersmørret i bagepapir i et fad, Luk bagepapiret til og bag grøntsagerne møre i 20 minutter ved lav varme på grillen.

kilde: vadehavsprodukter.dk / Lammekød


Naturpleje i Vadehavet

Vadehavslam.dk har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.


Vadehavslam.dk 
Gesingvej 46
6780 Skærbæk

Telefon:     +45 74750808
Mobilnummer:     +45 29700808

Kontakt os på mail...


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk